Omgeving

Het land van Cuijk

Het Land van Cuijk heeft een zeer afwisselend landschap. Wie de regio doorkruist, komt door rivier- en beekdalen, bossen en heidevelden, eeuwenoude landbouwgronden omgeven door loofbomen en houtgewas, moderne ontginningsgebieden met kaarsrechte wegen en rechthoekige percelen. En daartussenin oude en jonge dorpen – met parkjes, verstilde plekjes en lanen met eiken. En fraaie, alleenstaande bomen die de eeuwen hebben getrotseerd. In vrijwel alle dorpen van het Land van Cuijk is het agrarisch verleden terug te vinden. Een aantal wind- en watermolens is vakkundig gerestaureerd en maalt regelmatig, terwijl er tevens vele fraaie boerderijen te bewonderen zijn.

Door het Land van Cuijk loopt een groot aantal wandel- en fietsroutes. Ze leiden langs de mooiste plekjes waar vaak geen auto kan komen. Sommige routes zijn bebord en dus op elk tijdstip af te leggen. Andere staan uitgebreid beschreven in routebeschrijvingen. De routes variƫren in lengte en karakter, zodat er voor iedereen wel een interessante tocht te maken is. Even rusten onderweg is geen probleem. Op vele plekken staan picknicktafels en banken.

Uitstapjes

Zoo Parc in Overloon. Vele dieren bewegen zich vrij tussen de bezoekers door, terwijl in de botanische tuin de meest bijzondere bloemen en planten groeien.

Recreatiepark De Bergen in Wanroij. Grote speeltuin met recreatieplas met rondom zand en gras ligweide. Overzichtelijk en erg geschikt voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Een roeivijver, pony rijden, trampoline springen enz. het kan allemaal in de Bergen in Wanroij.

Recreatie park Hemelrijk te Volkel.

Bij slecht weer

Rodeo speelparadijs in Mill. Een grote overdekte speeltuin nog geen 3 km vanaf de camping.
Bowlen bij Bowlingcentrum Erica in Sint Hubert.
Zwemmen in het zwemparadijs of spelen in de Jungle town in het Heijderbos te Heijen.
Fitland in Mill, een groot fitness centrum.

Activiteiten

De Nijmeegse vierdaagse. Wie kent de Vierdaagse van Nijmegen niet? De duizenden wandelaars doen daarbij op de laatste dag van deze wandeltocht ook het Land van Cuijk aan. In alle plaatsen waar de lange sliert van lopers doorheen komt, is het dan een gezellige drukte.

De wielerronde “Daags na de Tour” in Boxmeer, waarbij wielrenners die hebben uitgeblonken in de Tour de France in actie komen.

De jaarmarkt in Mill of “Sint Hubert op z’n best” grote rommelmarkt en braderie op de laatste zondag van augustus.

Of wat dacht u van

  • De schaapskudde op de heide in de Staatsbossen van Sint Anthonis.
  • De vele bossen in de omgeving met afwisselend landschap
  • Kasteel Tongelaar met de mooie wandel en fiets omgeving
  • Een kanotochtje over de verschillende beekjes in de omgeving
  • Een bezoek aan een echt melkveebedrijf in Sint Hubert