Het seizoen is voorbij gevlogen ...

Geschreven op 25 september 2006 door Silvia & Johan.

Het is alweer september.

Voorjaar was goed
De pony’s kregen allebei een veulen; Wayla en Wicky twee gezellige mooie merrie veulens die inmiddels alweer verkocht zijn aangezien we maar ruimte hebben voor twee shetlanders gedurende de wintermaanden.

De bokjes lopen nog rond maar zullen voor de winter ook vertrekken. Nu ze 1,5 jaar oud zijn wordt een beetje duidelijk waarom mensen zo weinig bokjes houden…..

We zijn op zoek naar een nieuw dier voor in de geiten wei, we lopen zelf te denken aan een mini dexter koe aangezien we die erg leuk vinden maar dat horen jullie nog wel of die er gaat komen.

Ons hangbuikzwijntje is inmiddels alweer aardig dik geworden van alle verwennerijen van alle vakantie gasten, zij vindt het reuze ongezellig dat ze niet bij de kippen kan vanwege de ophokplicht.

Gelukkig hebben we buiten een stuk ren kunnen afzetten en afdekken zodat de kippen niet verplicht alleen binnen moeten blijven.

De konijnen en cavia’s zijn alweer flink groot geworden.
Overal op het terrein liggen appels; de appelbomen zaten dan ook helemaal vol.

Er kwamen veel gasten de keuterij bezoeken; oude vertrouwde gasten maar ook veel nieuwe gasten. Veel gezinnen met basisschool kinderen die zich allemaal goed vermaakten. Het hele seizoen door was er volop volk en het loopt nog steeds gezellig door.

Het weer kende pieken en dalen maar de gasten lieten zich daar niet door het veld uit slaan. Voordeel is dat er in de omgeving veel buiten maar ook veel binnen vertier is waardoor het weer geen spelbreker hoeft te zijn.

Langzaam gaan we ons opmaken voor de herfst; de eikeltjes vallen al van de bomen maar eerst gaan we september en oktober nog even volop genieten!