In volle gang

Geschreven op 5 juli 2008 door Silvia & Johan.

Beestenboel bij mini-camping De Keuterij

De zomer is in volle gang!

Als we naar het kampeerveld lopen zien we dat gelijk; camping gasten die liggen te zonnen of in zwemkleding lopen. Zelf hebben we vaak nog een T-shirt aan, maar als we op kampeerveld zijn weten waarom dit verschil er is. Het kampeerveld is omsloten door struiken en bomen en daardoor is het er altijd enkele graden warmen; ook bij wat minder weer kun je daar nog lekker buiten zitten omdat de bomen en struiken de wind tegen houden.

Als de zon een keer teveel of te fel is bieden diezelfde bomen en struiken verkoeling door de verschillende schaduw plekjes die er zijn; veel effectiever de schaduw van een boom dan menig parasol. Trots kijk ik om me heen; het ziet er weer allemaal gezellig uit, de zandbak met daarnaast de grote bak vol zandbak spullen die dit jaar nieuw is wordt volop gebruikt.

Het terrein is lekker groen we prijzen ons dan ook gelukkig met de goede grond die ons kampeerveld rijk is waardoor een regendag geen sop dag wordt.

De grote verandering dit jaar is de verplaatsing van de dieren naar de voorzijde, naar de nieuwe weien met afrastering. Aan de ene zijde lopen onze twee mini shetlander pony´s Daisy en Miriam samen met hun trots; hun veulens Fleurt en Floris; slechts enkele weken oud roepen ze veel vertedering op. Aan de andere zijde in de voorwei onze zes geitjes, hartstikke tam en blij met elk grassprietje wat hun aangereikt wordt.
Aan de andere zijde achter loopt ons hangbuik zwijntje Poekie die echt dol is op al het afval eten wat de camping gasten hem brengen door de dag heen. Je ziet zijn buik in de loop van het seizoen dan ook groeien. De kippen en haan Joep; een joekel van een haan maar ook eentje die zich graag laat aaien.
Daarnaast de cavia’s en de konijnen, er loopt veel jong spul tussen en een stap in de ren zetten betekent opletten waar je je voeten plaatst want ze komen allemaal gelijk naar je toe. Vele uurtjes brengen wij en met ons onze gasten door bij de dieren; je blijft kijken en genieten van al dat gezellige klein vee. De camping kinderen zie je genieten als we ze mee de wei in nemen om te helpen de dieren eten te geven.

De oprijlaan kijkt mooi groen; onze camping; ons paradijsje, dat was het en dat is het …

Midden in het seizoen, 2008 wordt een heerlijk camping jaar mijmer ik …