Hemelvaart en Pinksteren 2014

Geschreven op 12 juni 2014 door Silvia & Johan.

Hemelvaart en Pinksteren 2014

Een volle camping, gezinnen en 50 plussers vooral…
Maar wat een fantastische sfeer. Omdat onze camping bescheiden qua omvang is en alle gasten in een grote ring staan met open midden veldje zie je vaak snel dat kinderen eenvoudig contact maken met elkaar. Zo ook deze weekenden; kinderen speelden volop samen op het gras, in de speeltuin, in de zandbak enz. Terwijl de ouders lekker voor hun tent/caravan ontspanden.
De andere gasten genoten van de sfeer die vooral gezellig en relaxt te noemen was.
De ochtend; 9.30 uur met de kinderen de dieren voeren; ineens worden we weer boer en boerin genoemd. Voor kinderen blijft het hilarisch als de boer een pony brokje eet…….. Sommige durven zelf de pony’s te voeren een ander kiest er voor om het brokje gewoon voor de pony te gooien.
Het enthousiasme van de geiten overvalt soms kinderen; tja die kleine hoefjes tegen je aan is soms schrikken. Maar al snel leren de kinderen dat op hurken zitten of voeren op de klimplank daarvoor een perfecte oplossing zijn. Al snel wordt er niet meer over de geiten gepraat maar over; Moeke, Nicky, Utteke, Muckie (de 4 moeder geiten) Suske & Wiske, Popey en Lambik (de vier jonge geitjes).
Het varken Moppie blijft mooi van lelijkheid en voor kinderen blijft het boeiend het gepik van de kippetjes als ze graan strooien.
De jonge eendjes van de mooie Mandarijn eenden zijn vooral leuk als ze in het vijvertje zwemmen.
Helaas zijn onze tamme konijnen gestorven door myxomatose…. Hopelijk kunnen we snel nieuw konijntjes in de grote buiten ren zetten. De cavia’s besluiten juist vaak in de buizen te kruipen bij drukte…
De fietspaden in het Brabantse land werden volop gebruikt door onze gasten. Favoriete fiets of wandelroute is naar de 2 km verder op gelegen ijssalon; www.ijsenspijs.nl. Deze ijssalon is dan ook met recht de derde beste ijssalon van heel Nederland geworden dit jaar!
De Kuilen in Mill/Langenboom waren weer ene heerlijke (gratis) zwemplas toen het weer echt super was…
Kortom..het was een super Hemelvaart en Pinkster weekend; met dank aan jullie; de bezoekers van de Keuterij!